Cosul tau este gol!

 

Termeni si conditii

Termeni si conditii

Definitii si termeni

Vanzator

Site-ul www.drealcel.ro denumit in continuare site, este proprietatea si in administrarea SC DREALCEL SRL, cui 15614831 , nr.ord.reg.com J16/1088/2003, cu sediu social in Craiova, bld. Oltenia, nr.14, bl.154 B, ap.12 si punct de lucru in Craiova, Str. Petre Ispirescu, bl. 13 sc, 2. Ap.4, denumita in continuare vanzator.

Cumparator

Prin comparator se intelege orice persoana fizica sau juridical, care utilizeaza siteu-ul si lanseaza o comanda ferma de produse sau servcii ce urmeaza a fi puse la dispozitie de vanzator.

Tipuri de produse

Produsele pe care le oferim spre comercializare prin magazinul on-line sunt produse standard, preluate de la parteneri, si nu pot fi modificate decat in cazul in care acest lucru este specificat in mod clar la detaliile despre produse.

Modificari produse

Modificarile ce se pot aduce produselor sunt cele de tiparire: text, font, culoare.

Comanda

Prin comanda se intelege un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site

 

Termeni de executie si conditii comenzi

Intrucat genul de produse comercializate prezinta un rulaj foarte mare (se pot comanda sute de produse la o singura comanda) este posibil ca la momentul achizitionarii stocul sa nu fie suficient pentru onorarea comenzii dumneavoastra, fapt pentru care nu ne facem responsabili si, care conduce implicit la returnarea integral a banilor pe card, la data procesarii comenzii.

Procesarea comenzilor se face in maxim 24 de ore de la data initializarii comenzii ferme pe site si livrarea produselor se face in termen de 3 pana la maxim 5 zile lucratoare pentru produsele ce necesita prelucrare (tiparire, impachetare). Pentru produsele Hand Made termenul de livrare va in functie de complexitatea produselor si va fi comunicat in 24 de ore de la data procesarii.

Termenul de executie produsele personalizabile decurge din momentul in care clientul si-a exprimat acordul pentru bun de tipar.

Comenzi minime

Datorita faptului ca unele produse sunt personalizate, comanda mimima pentru fiecare din acestea poate varia, iar acest fapt este specificat in clar pe site, pentru fiecare produ in parte.

Personalizarea produselor

In principal, cu exceptia produselor hand made, personalizarea produselor se refera la tiparirea si asamblarea produselor.

Tiparirea

Aceasta poat fi facuta cu cerneala, imprimare laser, serigrafgie, sau gravare laser in functie de natura produselor. Preturile de tiparire sunt afisate corespunzator pentru fiecare produs in parte si variaza in functie de procedeul de imprimare.

Asamblarea

Aceasta se va face contracost la produsele pentru care s-a optat in mod express au la produsele care nu permit livrarea decat asamblate.  Pretul de asamblare este pecificat in mod clar pentru fiecare produs in parte si poate varia in functie de complexitatea procedeului de asambalare.

Machetare si bunul de tipar

Dupa procesare a comenzii, in maxim 48 ore, veti primi machete digitala a invitatiei personalizata cu textul, culoarea si datele transmise catre noi.

Se poate opta contracost pentru comandarea unei mostre de produs gata tiparit si asamblat, ce va fi livrat in maxim 72 de ore de la data prcesarii comenzii.

Dupa primirea machetei digitale, sau a mostrei de produs, va trebui sa ne transmiteti un raspuns cu eventuale corectii sau modificari ce doriti a fi facute, sau sa ne transmiteti bunul de tipar, din acest moment societatea nu isi mai asuma responsabilitatea pentru orice alte erori desoperite ulterior prelucrarii comenzii, responsabilitatea apartinand in intregime clientului.

In mod exceptional, in cazul in care, din cauza noastra, se strecoara o eroare ulterioare acordarii bunului de tipar, societatea va suporta toate costurile pentru o noua procesare a produselor (aceleasi, sau similar dar la acelasi pret), sau va returna integral banii clientului, in cazul in care acesta solicita acest fapt in mod explicit.

Suma maxima pentru care societatea poate fi trasa la raspundere pentre efectuarea defectuasa a unei comenzii este cel mult suma comenzii.

Daca, din eroarea clientului, au fost personalizate in mod eronat produsele comandate, noile produse vor fi achitate de catre client inclusiv cheltuielile de transport, societatea avand obligatia, contracost, doar de asigurare a serviciilor de personalizare.

Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile calendaristice de la retur.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.

1) Returul produselor nepersonalizate se face conform ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 republicata in 2008 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, care prevede:
"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului."

"Art. 7 (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor (..). "

"Art. 8 in cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator in conditiile art. 7, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator."

2) Pentru produsele personalizate, ordonanta nr. 130 din 31 august 2000 republicata in 2008 prevede:
"Art.10 - Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: (..)

c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, (..);"

Facturare – Plata

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului sunt prețurile finale pe care clienții le vor plăti la acestea nemaiputându-se adăuga alte costuri  în afara de cele specificate expres (tiparire, asamblare).

 Livrarea Bunurilor

 Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre conform optiunii Clientului.

 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 Forta Majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Obligatiile si raspunderea scietatii

Valoarea maxima a obligatiilor acestui site fata de clienti in  cazul nelivrarii sau livrarii necorepunzatoare a produselor comandate, este egala cu valoarea sumelor incasate de la client pentru produsele respective.

Litigii – leagea aplicabila

In caz de litigiu vom depune toate eforturile pentru a incerca o rezolvare amiabila a neintelegerilor in termen de 30 de zile de la inregistrarea reclamatiei la punctul de lucru al Firmei.

In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul de 30 de zile competenta solutionarii reclamatiei va apartine instantei judecatoresti competente de pe raza Municipiului Craiova.

 Politica de confidentialitate

SC DREALCEL SRL prin www.drealcel.ro isi rezerva dreptul de a folosi datele colectate de la utilizatorii sai numai pentru:

  • livrarea produselor cumparate de acestia
  • personalizarea si livrarea invitatiilor de nunta, de botez, a cardurilor, confirmarilor si meniurilor comandate de acestia pe site-ul www.drealcel.ro.
  • Trasnmiterea de promotii si detalii despre produse, numai daca acestea au fost solicitate in mod expres de catre clienti

Toate adresele de e-mail sau datele personale ale clientilor nu vor fi facute publice catre terti, decat in cazul in care acest lucru este solicitat in baza legilor Statului Roman de catre autoritatile indrituite sa ceara aceste date. Societatea isi rezerva dreptul de a furniza acestora toate datele pe care le detine cu privire la un anumit utilizator.

Prin www.drealcel.ro nu se incurajeaza SPAM-ul, nu se furnizeaza adresele de e-mail altor companii, nu sunt facute schimburi cu adrese de e-mail cu alte site-uri.

Accesarea site-ului inseamna acceptul utilitatorilor sitului ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de noi cu respectarea drepturilor conferite de Legea nr. 667/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrare datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic precum si a Ordonantei nr 130/2000 privind Protectia Consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

Exceptii

Facem toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor si de asemenea de a pune la dispozitie imagini relevante pentru produsele comercializate. Cu toate acestea, este posibil ca imagini ale invitatiilor sa fie diferite, fapt pentru care societatea nu se face raspunzatoare, acest fapt nereprezentand conditii contractual.

In cazul in care preturile sunt diferite substantial de vaoarea reala (datorate introducerii eroanate) ne rezervam dreptul de nu onora comanda si a returna banii in termen de maxim 24 de ore de la data procesarii.

Concluzii

Societatea isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile de utilizare a acestui site.

Intregul continut al site-ului este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor ( legea nr.8/1996) cu completarile si modificarile ulterioare.

Folosirea fara acordul societatii a informatiilor si datelor prezentate pe site se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare.

Folosirea site-ului si a subsite-urilor, precum si a tuturor informatiilor, datelor, textelor si imaginilor  confirma liberului consimtamant al utilizatorilor de a accepta in totalitate termenii si conditiile www.drealcel.ro.